Publikacje

Poniżej prezentujemy publikacje medialne z wypowiedziami eksperckimi przedstawicieli agencji HR Global Group Sp. z o.o.:

Co odciąga nas od pracy?

Messenger, WhatsApp czy Skype najskuteczniej odciągają nas od pracy – tak wskazało aż 82 proc. ankietowanych w sondażu przeprowadzonym przez agencję HR Global Group.

zobacz publikację

Skype, Messenger, czy WhatsApp – już prawie 70 proc. pracujących korzysta z komunikatorów

Skype, Messenger, czy WhatsApp zdominowały kontakt służbowy na odległość. Już 68 proc. Polaków częściej „rozmawia” ze swoimi współpracownikami w pracy… przez aplikacje i komunikatory.

Tylko na priva…

Pokój socjalny to teren od spraw służbowych wyłączony. Wszyscy rozkładają się z obiadem czy dietą pudełkową. Tematy rozmów? Jak minął weekend albo jak go chcemy spędzić. Czy opowiadanie o skoku na bungee i smażeniu konfitur z teściową możemy mieć w pracy konsekwencje?

zobacz publikację

Ukraińcy u nas popracowali, pomieszkali, ale zaczynają się pakować. Teraz jadą za lepszym chlebam na Zachód. Tam więcej zarobią

Pracownicy z zagranicy czasem są dla lokalnych firm ostatnią deską ratunku. Pojawili się u nas masowo. I to nieprzypadkowo. W wyniku konfliktu na wschodzie Ukrainy (która jest drugim z największych pod względem terytorium, ale najbiedniejszym krajem Europy) wiele miejsc pracy zniknęło, zostawiając bez źródła utrzymania od kilku do nawet kilkunastu tysięcy rodzin pracowników.

zobacz publikację

W pracy rozmawiamy przez aplikacje

68 proc. Polaków częściej "rozmawia" ze swoimi współpracownikami w pracy przez aplikacje i komunikatory niż twarzą w twarz. 27 proc. z nich... nie wie dlaczego tak robi.