Publikacje

Poniżej prezentujemy publikacje medialne z wypowiedziami eksperckimi przedstawicieli agencji HR Global Group Sp. z o.o.:

Co odciąga nas od obowiązków?

Dla firm coraz bardziej niepokojącym zjawiskiem jest oglądanie przez pracowników seriali i filmów w godzinach pracy.

zobacz publikację

Co skutecznie odciąga nas od pracy?

Messenger, WhatsApp czy Skype najskuteczniej odciągają nas od pracy – tak wskazało aż 82 proc. ankietowanych w sondażu przeprowadzonym przez HR Global Group.

Chcemy, aby Wielki Piątek był dniem wolnym od pracy

Między innymi Holendrzy, Słowacy, Hiszpanie czy Portugalczycy mogą cieszyć się dniem wolnym od pracy w Wielki Piątek. Jeszcze w zeszłym roku wydawało się, że do tego grona mogą dołączyć także Polacy. Finalnie okazało się, że jednak nic z tego. Co na to sami pracownicy?

zobacz publikację

Wielkanoc. Chcemy wolnego w Wielki Piątek, choć trudniej będzie nam wrócić do pracy

Wiele narodów, między innymi Hiszpanie, Holendrzy, Portugalczycy czy Słowacy może się cieszyć Wielkim Piątkiem wolnym od pracy. Jeszcze w 2018 roku wydawało się, że do tego grona dołączą także Polacy. Okazało się, że jednak tak się nie stanie. A co na to pracownicy? Aż 83 proc. z nas chciałoby mieć Wielki Piątek wolny od pracy, a jedynie 8 proc. deklaruje chęć pracy tego dnia

zobacz publikację

Które „rozpraszacze” skutecznie odciągają od pracy?

Komunikatory typu Messenger, WhatsApp czy Skype najskuteczniej odciągają nas od pracy – tak wskazało aż 82 proc. ankietowanych w sondażu przeprowadzonym przez firmę HR Global Group. Co ciekawe – dla porównania – rozmowy „face to face” ze współpracownikami rozprasza jedynie 27 proc. z nas. Sprawdź co najbardziej rozprasza nas w pracy.