Publikacje

Poniżej prezentujemy publikacje medialne z wypowiedziami eksperckimi przedstawicieli agencji HR Global Group Sp. z o.o.:

Brakuje rąk do pracy, a Polacy Polakom Ukraińców podbierają

Ponad 26 000, 50 000, 106 000 i 192 000 - tylu Ukraińców otrzymywało zezwolenie na pracę w Polsce kolejno od 2014 do 2017 roku. W pierwszym półroczu bieżącego roku taki dokument otrzymało już ponad 110 000 naszych wschodnich sąsiadów. Łatwo obliczyć, że z roku na rok liczba Ukraińców przyjeżdżających do Polski w celach zarobkowych podwaja się. Na początku witani z rezerwą, dziś okazują się pracownikami na wagę złota. Na polskim rynku pracy od kilku miesięcy trwa rywalizacja o Ukraińca-pracownika. Jak się okazuje, coraz częściej ma ona niewiele wspólnego z jakimikolwiek zasadami "fair play".

zobacz publikację

Stres przed rozmową rekrutacyjną i rekruterem

Rozmowa kwalifikacyjna to jedno z najbardziej stresujących doświadczeń w naszym życiu zawodowym. Podczas spotkania z rekruterem chcemy zaprezentować się z jak najlepszej strony, zwłaszcza jeśli ubiegamy się o wymarzoną posadę

zobacz publikację

Stres przed rozmową kwalifikacyjną. Jak go pokonać i świetnie się zaprezentować?

Rozmowa kwalifikacyjna to jedno z najbardziej stresujących doświadczeń w naszym życiu zawodowym. Każdemu zależy, by świetnie się na niej zaprezentować.

zobacz publikację

Dzięki Millenialsom tatuaż już nie jest tematem tabu w pracy

Jeszcze kilka lat temu tatuaże były tematem tabu w polskich biurach. Dzisiaj już nikogo nie zaskakują.

zobacz publikację

Szkolić czy nie szkolić pracowników? Przed takim dylematem stoi dziś wiele firm

W dzisiejszych czasach coraz trudniej utrzymać w firmie pracowników. A jeden, który odejdzie, może pociągnąć za sobą całą grupę. Jak zatrzymać pracowników?