Publikacje

Poniżej prezentujemy publikacje medialne z wypowiedziami eksperckimi przedstawicieli agencji HR Global Group Sp. z o.o.:

Rozmowy twarzą w twarz to fundament biznesu. Bez nich pracodawcy nie zbudują zaangażowania

Komunikacja coraz częściej przenosi się do świata online, także w rekrutacji. Jak jednak podkreślają eksperci, żaden komunikator nie zastąpi rozmowy twarzą w twarz. To dzięki niej jesteśmy w stanie nie tylko szybciej i efektywniej pracować, ale także zbudować więzi międzyludzkie oparte na poszanowaniu, życzliwości i lojalności.

zobacz publikację

Z czworonogiem do biura? Coraz częściej to możliwe

Psy coraz częściej odgrywają kluczową rolę w polskich firmach - obniżają stres, poprawiają atmosferę i samopoczucie, a także zwiększają produktywność.

zobacz publikację

Co odciąga nas od pracy?

Messenger, WhatsApp czy Skype najskuteczniej odciągają nas od pracy – tak wskazało aż 82 proc. ankietowanych w sondażu przeprowadzonym przez agencję HR Global Group.

Zęby kochają rutynę

Chcemy mieć uśmiech jak Julia Roberts. Planujemy spektakularny "remont" u dentysty. Trudno nam uwierzyć, że to, co najważniejsze, jest naszych rękach. Dosłownie.

zobacz publikację

Dzięki Millenialsom tatuaż już nie jest tematem tabu w pracy

Jeszcze kilka lat temu tatuaże były tematem tabu w polskich biurach. Dzisiaj już nikogo nie zaskakują.